Köttfärsröra med vitkål och lök - Morgondagens lunch
1 Portion
1/2 paket bacon
1/2 liten rödlök
100g champinjoner
smör att stek i
100-150 g köttfärs
2 tsk tomatpure
1/2 dl vispgrädde
salt och peppar
1/4 vitkålshuvud
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
några cocktailtomater
Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Lägg det sedan på en tallrik. Hacka rödlöken. Skiva och bryn svampen och tillsätt rödlöken. Stek gärna i baconfettet och tillsätt eventuellt mer smör. Lägg i köttfärsen och låt den bli genomstekt. Häll i tomatpuré, baconbitarna, grädde och smaka av med salt och peppar.
Skiva vitkålen tunt och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar. Servera köttfärsröran med salladen och gärna lite tomater.