Mamma till Enzo

Tvåbarnsmamma <3 Enzo 2,5 år och Evelina 3,5 månader <3

Fransk omelett med skinka och tomater!

Publicerad 2010-01-24 12:16:35 i Dagens Recept,

2 Portioner

Fyllning
150 g rökt skinka, strimlad
5-6 körsbärstomater, delade
1 dl ost, riven
2 msk gräslök, eller persilja, hackad

Smet
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten eller grädde
1-1 1/2 msk smör eller margarin

Gör såhär:

Förbered först fyllningen så att omeletten kan serveras nygräddade.

Vispa ihop ägg, salt och vätska bara så mycket att det blir väl blandat. Fräs fettet i en stekpanna. Häll i omelettsmeten. Lyft eller stick i den med en gaffel då och då så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.

Servera genast som öppen omelett med fyllning eller vik ihop den nygräddade omeletten med stekspade, luta på pannan och låt omeletten glida över på ett fat.

Njut!

Apelsinkaka med polly!

Publicerad 2010-01-23 14:21:17 i Dagens Recept,

30 stycken

1 apelsin
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kallt smör
30 pollygodisar

Gör såhär:
1. sätt ugnen på 200*C
2. Skrubba  apelsinen i ljummet vatten, riv skalet
3. Blanda mjöl, strösocker, vanlijsocker och apelsinskal i en bunke. Tärna och tillsätt smöret. Nyp samman men fingrarna till en gryning massa och knåda till en smidig deg.
4. Dela degen i 3 delar, rulla till rullar och dela varje rulle i 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 12 minuter eller tills de får en aning färg.
5 Tryck försiktigt 1 pollygodis i varje kaka. Låt stå en stund så att chokladen smälter och fastnar. Lägg kakorna att svalna på ett galler.

Slappdag!

Publicerad 2010-01-23 13:00:04 i Allmänt,

Efter gårdagens plugg så känner jag att jag bara ska sitta o slappa hela dagen i dag.. Ska bli såå skönt..
Satt o läste en blogg innan i dag där tjejen visade en massa bilder från två av hennes favorithemsidor.. Precis såna sidor som jag älskar.. :D sparade dom som favoriter direkt.. annars kommer jag bara glömma bort vad dom heter.. :D

Måste lära mig att organisera mitt pluggande bättre än vad jag har gjort nu i två veckor.. Får väl sätta mig o göra det nu...eller i morgon.. :D

XOXO

Dålig uppdatering!

Publicerad 2010-01-13 14:03:21 i Allmänt,

Ojoj vilken dålig uppdatering.. Har tänkt uppdatera varje dag, men sen har jag inte orkar.. Så nu fick jag ta tummen ur röven och skriva lite.. :)
Ja julen var helt okej faktiskt.. Den firades hemma hos mamma och pappa.. Myys.. Fast på dagen var vi hemma hos mormor och morfar och hade lite fika och bara pratade.. Det var nog första gången Raúl hade varit hos mormor och morfar tror jag.. Men han uppskattades i alla fall.. :)
På juldagen var det dags för 20 årskalas med släkten för lilla mig.. :) Massa paket två dagar i rad.. inget man säger nej till.. haha.. Senare på kvällen var det dags för fest.. Men det tråkiga var bara det att typ alla kom med återbud en timme innan festen skulle vara, tråkigt.. Men det blev en lyckad kväll i alla fall tycker jag.. O man mådde ju som man förtjänade på morfars 60 års kalas på annandagen.. :) Men men, roligt hade man.. :)

Om

Min profilbild

Josefine

Tvåbarnsmamma <3 Enzo 2,5 år och Evelina 3,5 månader <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela