Mamma till Enzo

Tvåbarnsmamma <3 Enzo 2,5 år och Evelina 3,5 månader <3

Fläskfilé med svamprisotto och broccoli

Publicerad 2010-02-22 19:43:37 i Dagens Recept,

  • 4 Personer

    Du behöver:
    Cirka 500 g fläskfilé
    2 vitlöksklyftor
    2 msk olivolja
    3 dl avorioris
    2 schalottenlök
    250 g champinjoner
    250 g broccoli
    2 grönsaksbuljongtärningar
    8 dl vatten
    3 dl vitt vin
    1 dl parmesam
    Matfett till stekning
    Salt & Svartpeppar

    Gör såhär:
  • Putsa fläskfilén från senor och fett. Skär filén i 2-3 centimeter tjocka skivor, salt & peppra dem.
  • Koka upp grönsaksbuljong.
  • Finhacka schalottenlök och skiva champinjoner. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt avorioriset.
  • Häll på det vita vinet och låt riset suga upp det. Späd sedan riset med buljong lite i taget (låt riset suga upp buljongen innan innan det späds igen). Låt koka i cirka 20 minuter på svag värme och rör om ibland.
  • Då det återstår cirka 5 minuter av koktiden, tillsätt broccolibuketter i risotton och stek köttet i smör eller olja, några minuter på varje sida.
  • Rör ner parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Servera risotton tillsammans med fläskfilén.


Smaklig måltid!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Josefine

Tvåbarnsmamma <3 Enzo 2,5 år och Evelina 3,5 månader <3

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela