Fläskfilé med svamprisotto och broccoli
- 4 Personer
Du behöver:
Cirka 500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
3 dl avorioris
2 schalottenlök
250 g champinjoner
250 g broccoli
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
3 dl vitt vin
1 dl parmesam
Matfett till stekning
Salt & Svartpeppar
Gör såhär: - Putsa fläskfilén från senor och fett. Skär filén i 2-3 centimeter tjocka skivor, salt & peppra dem.
- Koka upp grönsaksbuljong.
- Finhacka schalottenlök och skiva champinjoner. Fräs i olja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt avorioriset.
- Häll på det vita vinet och låt riset suga upp det. Späd sedan riset med buljong lite i taget (låt riset suga upp buljongen innan innan det späds igen). Låt koka i cirka 20 minuter på svag värme och rör om ibland.
- Då det återstår cirka 5 minuter av koktiden, tillsätt broccolibuketter i risotton och stek köttet i smör eller olja, några minuter på varje sida.
- Rör ner parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera risotton tillsammans med fläskfilén.
Smaklig måltid!!